Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένα κόμμα μόνος του ο Βενιζέλος, νέα διαφοροποίηση από Φώφη

Ένα κόμμα μόνος του ο Βενιζέλος, νέα διαφοροποίηση από Φώφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Νέα διαφοροποίηση από τη Φώφη Γεννηματά κρίνεται η ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ιδιαιτέρως όσον αφορά στην κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για κυβέρνηση όλων των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου, εκτιμώντας πως δεν μπορεί να γίνει «εθνική υπέρβαση» λόγω «της νοοτροπίας» της κυβέρνησης.

«Αν η υποταγή σας οδηγούσε στο ξέφωτο τη χώρα θα έλεγα χαλάλι. Δυστυχώς δεν θα γίνει γιατί δεν υπάρχει πολιτική και κοινωνική εμπιστοσύνη.

Άρα εγκλωβίζεστε μόνοι σας και εγκλωβίζετε και τη χώρα. Αυτό προφανώς δημιουργεί πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης και το νοιώθετε.

Μπορούμε να πετύχουμε εθνική υπέρβαση; Όχι με την νοοτροπία που εκφράζει η κυβέρνηση», σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι αν συνεχίσετε εσείς να κυβερνάτε σε στασιμοχρεοκοπία.

Πρέπει να το κατανοήσετε».

Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι είναι «είναι εκχώρηση εθνικής αρμοδιότητας στο διηνεκές.

Είναι υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία, χωρίς πέρας» και ότι πρόκειται για «μνημόνιο στο διηνεκές, χωρίς πραγματική πολιτική για ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, ανάκτηση της θέσης της χώρας στην Ε.Ε.».

Σχετικά άρθρα