Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ σε Σόιμπλε: «Εκταμίευσε τη δόση στους Έλληνες»

Μέρκελ σε Σόιμπλε: «Εκταμίευσε τη δόση στους Έλληνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο,

Εντολή στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, πριν τη Σύνοδο Κορυφής του G7 την ερχόμενη εβδομάδα, έχει δώσει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung».

Η κα Μέρκελ φέρεται να μην επιθυμεί αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης και νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πίεση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα για το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο του G7.

«Ακόμα και οι πιο ισχυροί υπουργοί πρέπει να λυγίσουν όταν η αρχηγός του κόμματος το θέλει», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η ελάφρυνση ελληνικού χρέους τέθηκε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G7 που ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο, με τους εταίρους να εξετάζουν σοβαρά ως λύση την εξαγορά των ακριβών δανείων που έχει δώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα ή των δανείων που είχαν δοθεί στο πρώτο Μνημόνιο.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι οι εταίροι σχεδιάζουν να αυξήσουν τη δόση στήριξης που θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγηση, από 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ που προγραμματίζεται κανονικά στο ποσό των 9 έως 11 δισεκ. ευρώ.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας έως το τέλος του έτους και θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για να λυθούν τυχόν διαφωνίες που θα παραμένουν με το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους πριν τη δεύτερη αξιολόγηση.

Σχετικά άρθρα