Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός Επίτροπος: Μην μεταφέρουμε το ελληνικό χρέος στα εγγόνια μας

Γερμανός Επίτροπος: Μην μεταφέρουμε το ελληνικό  χρέος στα εγγόνια μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίντερ Έτινγκερ, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος,

Την αντίθεσή του στη μεταφορά του ελληνικού χρέους στις επόμενες γενιές και συγκεκριμένα «στα εγγόνια μας», όπως δήλωσε, εξέφρασε ο Γερμανός Επίτροπος, αρμόδιο για την Ψηφιακή Αγορά, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος εμφανίστηκε «ανοιχτός» στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μπορώ να κατανοήσω ότι το ΔΝΤ αμφιβάλλει αν η χώρα μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμα τα χρέη της. Καθώς, όμως, οι Έλληνες έχουν σε αυτήν την δεκαετία απαλλαγεί από όλες τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων, οι ελαφρύνσεις χρέους δεν θα φέρουν στη χώρα για την ώρα κανένα πλεονέκτημα. Για μένα ισχύει: δεν μπορούμε να μεταθέτουμε την αποπληρωμή των χρεών στην εποχή των εγγονιών μας», δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ στο περιοδικό «Der Spiegel», το οποίος θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Σε ερώτηση αν θα επαρκούσε η τεχνική βοήθεια του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς οικονομική συνεισφορά, ο Γερμανός Επίτροπος απάντησε πως «σε περίπτωση ανάγκης θα δεχόμουν το ΔΝΤ να παραμείνει μέρος του προγράμματος στη βάση των υπαρχουσών οικονομικών δεσμεύσεων, αλλά χωρίς απαραιτήτως να δώσει νέο χρήμα. Η τεχνογνωσία του ΔΝΤ είναι σημαντικότερη από το φρέσκο χρήμα που θα φέρει».

Σχετικά άρθρα