Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελιγιορίδου: Επιλέξαμε αυτό που έχει το μικρότερο κοινωνικό κόστος

Τελιγιορίδου: Επιλέξαμε αυτό που έχει το μικρότερο κοινωνικό κόστος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΕΝΦΙΑ, Μνημόνιο, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ΣΥΡΙΖΑ, Φορολογία,

«Επιλέξαμε αυτό που έχει το μικρότερο κοινωνικό κόστος», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα έπρεπε να περικόψει μισθούς συντάξεις και να αυξήσει τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού και τελικά – όπως είπε – αποφάσισε να αυξήσει, μεταξύ άλλων, το καφέ στην καφετέρια κατά δύο λεπτά και κατά δέκα λεπτά το μπουκάλι μπίρας.

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις σε ΔΕΗ ύδρευση και ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, αλλά και των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική πλήττουν περισσότερο τα λαϊκά στρώματα απ΄ ότι οι έμμεσοι φόροι, τους οποίους χαρακτήρισε, επίσης, οριζόντιους και άδικους.

«Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, πιστεύουμε ότι το λιγότερο κοινωνικό κόστος έχει αυτό που κάναμε τώρα, αλλά σίγουρα δεν είναι ευχάριστο» υπογράμμισε η κ. Τελιγιορίδου, ενώ στο ερώτημα πως αντιδρούν απέναντι στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα οι ψηφοφόροι της περιφέρειας, επισήμανε ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για την οποία – όπως είπε – δεν ευθύνεται η διακυβέρνηση ενός χρόνου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα αν υπάρχουν αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι για κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχάριστο να ψηφίζει καινούργια μέτρα και κατέληξε: «όμως έχουμε αναλάβει την ευθύνη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα να την αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε και το πολιτικό κόστος».

Σχετικά άρθρα