Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μέγαρο Μαξίμου κλιμακώνει την επίθεση στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση

Το Μέγαρο Μαξίμου κλιμακώνει την επίθεση στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Το Μέγαρο Μαξίμου “ανεβάζει ταχύτητες” ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή και πριν από το κρίσιμο Eurogroup στις 24 του μήνα.

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη για τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών να ακυρώνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Φρανσουά Ολάντ λόγω της αεροπορικής τραγωδίας, η επικαιρότητα στρέφεται από τώρα στο Κοινοβούλιο.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία κλιμακώνει τις επιθέσεις για να καλύψει τις εσωτερικές της σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία. Τονίζουν δε πως από τη συμφωνία του Eurogroup η ΝΔ έχοντας χάσει εν μία νυκτί όλη την αντιπολιτευτική στρατηγική της για αποτυχία των διαπραγματεύσεων και εκλογές, βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Συνεργάτης του πρωθυπουργού έκανε λόγο για «επικοινωνιακό σόου που στήθηκε στις Επιτροπές» με αφορμή και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εμφανιστεί με ενιαία γραμμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κυβερνητικές διαρροές το βράδυ της Πέμπτης με στόχο την απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και να καθησυχάσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας σημείωναν πως η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, και «οφείλει να γνωρίζει τα εξής, ώστε να μην κάνει σπέκουλα». Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν πως τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου είναι για αξιοποίηση και όχι απαραίτητα για πώληση, τονίζοντας μάλιστα πως «είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλά από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να πουληθούν».

Σε αντίθεση με το ΤΑΙΠΕΔ του οποίου τα έσοδα αποδίδονταν για την αποπληρωμή του χρέους, τα έσοδα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Ταμείου θα αποδοθούν κατά 50% στο χρέος και κατά 50% στην ανάπτυξη και σε επενδύσεις, επεσήμαναν από το Μαξίμου.

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου στηλιτεύουν την αμηχανία της ΝΔ γύρω από τη στάση της στο πολυνομοσχέδιο, καθώς παρά την αρχική δήλωση Μητσοτάκη από το Παρίσι ότι θα στηρίξουν τις «λίγες μεταρρυθμίσεις», η παρέμβαση Σαμαρά, όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ είναι έρμαιο των επιλογών του». Χαρακτηριστικό είναι ότι χαρακτήρισαν τον πρώην πρωθυπουργό κόφτη του Κ. Μητσοτάκη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ, δεν ήταν αρκετές ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά» ήταν η τελευταία απάντηση που ήρθε από κύκλους της κυβέρνησης, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι «μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία, – η οποία ψηφίστηκε και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και προβλέπει μέτρα ύψους 5,6 δισ. σε βάθος τριετίας».

Οι ίδιες κυβερνητικές τονίζουν, επίσης, ότι «ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν. Επειδή ο κ. Σαμαράς καμαρώνει για τα οικονομικό αποτελέσματα που πέτυχε, ας του θυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα του 2014 υπολειπόταν, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα».

«Ο κ. Σαμαράς άφησε κληρονομιά στην Ελλάδα ανεργία, φτώχεια και επώδυνες δεσμεύσεις, πολλές από τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει. Άφησε κληρονομιά στη Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά του ομάδα η οποία και προήχθη σε θέσεις αντιπροέδρων. Αλλά και τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που τους κάηκε στο ζέσταμα. Τέλος, άφησε όλη αυτή την πολιτική αποτυχία, ως κληρονομιά στον κ. Μητσοτάκη. Ο λαός μας, όμως, δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς. Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά Μνήμη έχουν οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές. Μνήμη έχουν οι δανειολήπτες των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται» καταλήγει το Μαξίμου.

Σχετικά άρθρα