Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός πολυνομοσχεδίου ο κόφτης – Kατατίθεται ως τροπολογία

Εκτός πολυνομοσχεδίου ο κόφτης – Kατατίθεται ως τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Κυβέρνηση,

Ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα θα ενσωματωθούν οι διατάξεις του Μηχανισμού Δημοσιονομικής Διόρθωσης.

Δηλαδή, του μηχανισμού που θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, η οδός αυτή επιλέχτηκε «για λόγους τεχνικής επεξεργασίας» του μηχανισμού. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απέστειλε την τελική της πρόταση στους δανειστές για το πως θα λειτουργεί ο εν λόγω μηχανισμός τη Δευτέρα, έχοντας συμπεριλάβει τους τομείς των δαπανών που θα εξαιρούνται από τις αυτόματες περικοπές.

Ωστόσο, η τρόικα – και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – έχουν ζητήσει να αναφέρεται με σαφήνεια ότι στις δαπάνες που θα περικόπτονται αυτομάτως θα περιλαμβάνονται και εκείνες για μισθούς και συντάξεις.

Η καθυστέρηση στην κατάθεση της διάταξης με την οποία θα νομοθετείται ο αυτόματος μηχανισμός, υποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα συζήτηση μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το θέμα.

Σχετικά άρθρα