Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχίζει η κατασκευή του αγωγού TAP

Αρχίζει η κατασκευή του αγωγού TAP
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός TAP (Trans Adriatic Pipeline), Αζερμπαϊτζάν, Αλέξης Τσίπρας, Γεωπολιτική, Γεωργία, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Φυσικό Αέριο,

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπων κρατών που σχετίζονται με τον αγωγό πραγματοποιούνται τα εγκαίνια για την έναρξη κατασκευής του TAP.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα συζήτησαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Γεωργίας Αλέξης Τσίπρας και Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, σε συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια έναρξης κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία και στις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας είπε ότι προσβλέπει στη βοήθεια της Ελλάδας για την προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως στο ζήτημα της βίζας για τους Γεωργιανούς που επισκέπτονται χώρες της Ε.Ε..

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε, επίσης, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Άμος Χόκστιν και τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP Ίαν Μπράντσαου.

Σχετικά άρθρα