Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Σε εξέλιξη συζήτηση για την χαλάρωση των capital controls

Σταθάκης: Σε εξέλιξη συζήτηση για την χαλάρωση των capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Σταθάκης, ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κόκκινα Δάνεια, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για τη χάραξη ενός οδικού χάρτη που θα αφορά στην χαλάρωση των capital control, όπως δήλωσε o Γιώργος Σταθάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR. Χαρακτηριστική επίσης για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «εφόσον έχουμε τη συμφωνία στις 24 Μαΐου κι όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls»

Στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη σημείωσε ο κ. Σταθάκης πως θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ.

Για το φορολογικό και ασφαλιστικό ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις ώστε να μην κοπούν περαιτέρω συντάξεις και μισθοί και να κατανεμηθούν τα βάρη.

Για τα κόκκινα δάνεια επανέλαβε ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018 προστατεύεται η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων σε ξένα funds, είτε στεγαστικά, είτε καταναλωτικά δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και έχουν υποθήκη έως 140.000 ευρώ.

Ο υπουργός ακόμη ανέφερε ότι η οικονομία έχει υποστεί μείωση από ακραίες πολιτικές και κακοδαιμονίες που κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση η ΝΔ και υπάρχουν πλέον σήμερα σωρευμένες αδυναμίες από το πολιτικό και το μακροοικονομικό περιβάλλον. Στόχος είναι να θεραπευτούν οι αδυναμίες, να ξηλωθούν οι κακοδαιμονίες και να γίνει το παραγωγικό μοντέλο πιο εξωστρεφές για προϊόντα και υπηρεσίες με στρατηγική και με κανόνες επιστροφής με σταθερότητα στην ανάπτυξη.

Τέλος, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (της ΕΚΤ), ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενώ προχωράει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Σχετικά άρθρα