Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιέζει υπέρ Ελλάδας η Γαλλία: Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Πιέζει υπέρ Ελλάδας η Γαλλία: Δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γαλλία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Les Echos», ο διευθυντής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωπος της Γαλλίας στο EuroWorkingGroup Μπρούνο Μπεζάρ.

Κληθείς να σχολιάσει την οικονομία της Ευρωζώνης και την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «η γαλλική θέση είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμη στην παρούσα μορφή του και πως θα πρέπει γρήγορα να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του προκειμένου να δοθεί κίνητρο σε όλους».

Και πρόσθεσε: «Στις 13 Ιουλίου του 2015, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποφάσισαν επίσης την αναδιάρθρωσή του. Δεν προβλέπεται μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά μάλλον μια “αναμόρφωσή” του. Οι τεχνικές συζητήσεις για το πώς θα γίνει αυτό έχουν αρχίσει και οι εμπειρογνώμονες θα προτείνουν λύσεις στο Eurogroup της 24ης Μαΐου».

Σχετικά άρθρα