Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτέλα: Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας για την Ελλάδα

Πιτέλα: Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Τζιάνι Πιτέλα,

Στο «θετικό αποτέλεσμα που έδωσε τελικά το Eurogroup» αναφέρθηκε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζιάνι Πιτέλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι «τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας».

Ο Πιτέλα επισήμανε ότι αυτή ήταν ανέκαθεν η επιδίωξη της σοσιαλιστικής ομάδας, παρ’ ότι «τα γεράκια μάς έλεγαν ότι είμαστε απομονωμένοι, σήμερα είναι αυτοί που είναι απομονωμένοι».

Στόχος πλέον για την κυβέρνηση είναι να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Πέμπτη, ένα staff level agreement, ώστε να κλείσουν και οι τελευταίες διαφορές μεταξύ των πλευρών. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει νομοθετήσει και τα «υπολειπόμενα» της συμφωνίας, δηλαδή τη διαχείρηση των κόκκινων δανείων, το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης (κόφτη) μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Με την κυβερνητική πλειοψηφία να εμφανίζεται αρραγής στην κρίσιμη ψηφοφορία Ασφαλιστικού και Φορολογικού και με δεδομένη πλέον την διευθέτηση του χρέους στον ορίζοντα, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα διαρροών.

Σχετικά άρθρα