Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αξιωματούχος της ΕΕ “στέλνει” τον Σόιμπλε: Ξεκινά η συζήτηση για το χρέος

Αξιωματούχος της ΕΕ “στέλνει” τον Σόιμπλε: Ξεκινά η συζήτηση για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσουν σήμερα τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστούν διαχειρίσιμα τα κόστη εξυπηρέτησης, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ε.Ε.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει παρά τις αντιδράσεις της Γερμανίας, που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημείωσε η ίδια πηγή.

Αξιωματούχος της ευρωζώνης επεσήμανε νωρίτερα ότι Αθήνα και πιστωτές βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία μετά και την ολοκλήρωση του EWG νωρίτερα.

Πριν την έναρξη του Eurogroup αναμένεται να υπάρξει διμερής συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μέρες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει μετατραπεί σε μειοψηφία απομονωμένος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, καθώς είναι ουσιαστικά ο μόνος που επιμένει να μην ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σχετικά άρθρα