Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Καμμένος: Υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Μετανάστες, Πάνος Καμμένος, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Πρόσφυγες, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Για κίνδυνο «θερμού επεισοδίου ή σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο» κάνει λόγο στην Καθημερινή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξαιτίας των αυξημέμων τουρκικών προκλήσεων.

«Αν συμβεί ατύχημα την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα.

Όπως εξηγεί, κυβερνήτης ολλανδικής φρεγάτας ήρθε αντιμέτωπος με τουρκική τορπιλάκατο που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κι αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Τον ενημέρωσα (…) ξεκαθάρισα ότι με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ατύχημα. Κι αν συμβεί, την ευθύνη θα φέρει αποκλειστικά η Τουρκία» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Η αμφισβήτηση 17 ελληνικών νησιών, κατοικημένων και με οικονομική ζωή, αποτελεί αστεία προκλητικότητα, που μπορεί να εξηγηθεί μόνον ως κίνηση για χρήση στο εσωτερικό της Τουρκίας» επισημαίνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «η νατοϊκή επιχείρηση έχει επιτύχει, και ότι οι προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο από 5.000 έως 7.000 την ημέρα έχουν περιοριστεί από 0 έως 18».

Σχετικά άρθρα