Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μασάζ” στην κοινοβουλευτική ομάδα θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

“Μασάζ” στην κοινοβουλευτική ομάδα θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Αφορολόγητο Όριο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μνημόνιο, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στους βουλευτές του κόμματος την Παρασκευή για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που πάνε για ψήφιση στη Βουλή την Κυριακή 8 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την αναγκαιότητα της ψήφισης των μέτρων προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που έχει καταβάλει έως σήμερα και να κλείσει τόσο η συμφωνία με τους δανειστές όσο και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ.Τσίπρας θα υποστηρίξει πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για την αναλογικότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, υπογραμμίζοντας αφενός πως τα νομοσχέδια αυτά δεν παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και αφετέρου ότι αποτελούν προτάσεις της ίδιας της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα και στην ΝΔ, επιμένοντας στο επιχείρημα του ότι η ΝΔ αποτελεί δεκανίκι του ΔΝΤ και ότι εάν βρισκόταν στην εξουσία θα ψήφιζε χειρότερα μέτρα.

Πάντως και παρά την κρισιμότητα των ψηφοφοριών, το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία και πως τα νομοσχέδια θα περάσουν και με τις 153 ψήφους των βουλευτών της.

Άλλωστε επισημαίνεται ότι και τα δύο νομοσχέδια έχουν συζητηθεί αρκετά τόσο στα κομματικά όργανα και στις επιτροπές της Βουλής και άρα, η όποια τυχόν διαφωνία ή διαφοροποίηση, έχει ήδη απαντηθεί.

Σχετικά άρθρα