Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί μετά τον Αντώναρο και ο Μεϊμαράκης “καρφώνει” τον Μητσοτάκη

Γιατί μετά τον Αντώναρο και ο Μεϊμαράκης “καρφώνει” τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αντώναρος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το tribune τόνισε πως η εν λόγω κίνηση δεν πρόκειται να περάσει “έτσι” από το καραμανλικό στρατόπεδο.

Η γαλάζια διαμάχη έχει έντονο παρασκήνιο, καθώς στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Συγγρού την Τετάρτη εκφράστηκε η άποψη πως η ΝΔ δεν πρέπει να “σηκώσει” το θέμα, το οποίο είχε ήδη θίξει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα γαλάζια στελέχη που εξέφραζαν την πεποίθηση πως δεν υφίσταται καν θέμα από την ρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα, καθώς έχει εκφραστεί με αντίστοιχες παρεμβάσεις παρομοίως και στο παρελθόν.

Ωστόσο, σε πλήρη αναντιστοιχία με τη γραμμή που είχε αποφασιστεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στη δήλωση, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα να… συνετιστεί. Όπως είναι λογικό, η πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ συνδέθηκε από πολλούς με το προσωπικό μένος που επιδεικνύει ο κ. Μητσοτάκης προς το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι είναι ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ που είχε καταψηφίσει την υποψηφιότητά του ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπολύει τα βέλη του κατά του κ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης έχει επιλέξει από την επομένη της ήττας του στην εσωκομματική κούρσα να απέχει από το προσκήνιο, τηρώντας αποστάσεις βέβαια από τις επιλογές της νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, εμφανίστηκε αντίθετος με την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να παρέμβει δημόσια.

Εξέφρασε, μάλιστα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ΝΔ ανέδειξε το ζήτημα αυτό, το οποίο ο ίδιος θεωρεί μη υπαρκτό.

«Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει στο επίκεντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο και ό,τι τον υπηρετεί σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό ο οποίος στηρίζεται μόνο στην οικονομία και στα συναφή με αυτήν όπως το νόμισμα και η ανάπτυξη» φέρεται να είπε ο κ. Μεϊμαράκης, οι αναφορές του οποίου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τυχαίες.

Μάλιστα, παροικούντες την Ιερουσαλήμ της συντηρητικής παράταξης βλέπουν πίσω από τα “προειδοποιητικά πυρά” του καραμανλικού μπλοκ, σαφή μηνύματα να μην προχωρήσει σε άνοιγμα της ΝΔ σε στελέχη προερχόμενα από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν “κόκκινο πανί” για τους καραμανλικούς.

Σχετικά άρθρα