Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίλης: Αμετανόητος νεοφιλελεύθερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Φίλης: Αμετανόητος νεοφιλελεύθερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Φίλης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Στην αντεπίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντάς τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο.

Απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε σε βάρος της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα με τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι παντού, τα παιδιά θα έχουν μάθημα μέχρι τις 13:15 και το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00.

Πρόσθεσε ότι στο νέο, ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, όλα τα παιδιά θα διδάσκονται διδακτικά αντικείμενα που μέχρι σήμερα προσφέρονταν μόνο στο 1/3 των δημοτικών σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μητσοτάκη επισήμανε ότι «είχε δηλώσει πρόσφατα στο συνέδριο του κόμματός του, ότι οι μαθητές είναι “πελάτες του σχολείου”, υιοθετώντας, έτσι, την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, που καταλήγει ακόμη και στην επιβολή διδάκτρων στα σχολεία».

«Σήμερα, επιτίθεται στο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, διότι με τον θεσμό αυτό αναβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση και μπαίνει φραγμός στα σχέδιά του να επεκτείνει την ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας. Αμετανόητος νεοφιλελεύθερος, εκτίθεται για μια ακόμη φορά» κατέληξε ο κ. Φίλης.

Σχετικά άρθρα