Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργιώδεις προετοιμασίες για λύση πακέτο τον Μάιο

Οργιώδεις προετοιμασίες για λύση πακέτο τον Μάιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μέγαρο Μαξίμου,

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τη “σιγή ασυρμάτου” από το ΔΝΤ όπως και τα μηνύματα που έρχονται από την Ευρώπη ενόψει του Eurogroup.

Η θέση των Ευρωπαίων μετά το EWG έγινε σαφής και αφορά τη συμφωνία για το μηχανισμό λήψης πρόσθετων μέτρων αν πέσουμε εκτός στόχων, ενώ οι περικοπές θα προέρχονται μόνο από δαπάνες το είδος των οποίων επαφίεται στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση όμως αποφεύγει την καταγραφή και την ψήφιση τους από το κοινοβούλιο επιδιώκοντας για ευνόητους λόγους την πολιτική ασάφεια.

Το θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα είναι το πώς θα γίνει πιο σαφής ο μηχανισμός των μέτρων καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται κάθε διαπραγμάτευση όχι μόνο για την ψήφιση ανάλογων μέτρων αλλά και την όποια καταγραφή τους ούτως ώστε να μην εκλαμβάνονται ως τέταρτο μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου αναμένει πρόταση συμβιβασμού και ο Ντάισελμπλουμ φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό για κάτι ανάλογο και άμεσα.

Το θετικό για την ελληνική πλευρά είναι ότι πλέον το κλείσιμο της αξιολόγησης συνδέεται και δια στόματος Ντάισελμπλουμ με τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το Μαξίμου βλέπει θετικά το ενδεχόμενο στο τακτικό Eurogroup στις 24 Μαΐου να υπάρξει μια συμφωνία – πακέτο για κόφτη και χρέος.

Σχετικά άρθρα