Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδει τις Κασσάνδρες η Morgan Stanley: Βλέπει συμφωνία “πακέτο” με χρεος

Διαψεύδει τις Κασσάνδρες η Morgan Stanley: Βλέπει συμφωνία “πακέτο” με χρεος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συμφωνία, βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley. Η ίδια σε έκθεσή της αναφέρει ότι με τη συμφωνία θα ανοίξει ο δρόμος για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, άρση των capital controls και ανάκαμψη της οικονομίας.

Μάλιστα τοποθετείται ιδιαίτερα ευνοϊκά για τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές τράπεζες και δηλώνει bullish.

Ειδικότερα για το χρέος προβλέπει ότι θα ακολουθήσει μια συζήτηση για την επιπλέον αναδιάρθρωση, όχι υπό τη μορφή «κουρέματος» επί του ονομαστικού χρέους, αλλά μέσω επιμήκυνσης των λήξεων και της περιόδου χάριτος.

Αυτό θα ελαφρύνει σημαντικά το βάρος του χρέους. Η ΕΚΤ πιθανότατα θα πάρει κάποιον χρόνο προτού εντάξει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στη λίστα των επιλέξιμων τίτλων για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται η «ισχυρή ιδιοκτησία» του προγράμματος σε προοδευτική βάση. Όλα αυτά πιθανότατα θα στηρίξουν μια οικονομία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται.

Οσον αφορά στις τραπεζικές μετοχές η Morgan Stanley αναφέρει ότι αναμένει γρήγορη βελτίωση στα θεμελιώδη τόσο για την οικονομία όσο και για τον τραπεζικό τομέα, και γι’ αυτό βλέπουμε ελκυστικό σημείο εισόδου στις τραπεζικές μετοχές και τις αναβαθμίζει σε overweight.

Σχετικά άρθρα