Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσόγονος: Το ΔΝΤ έχει δίκιο για το μη ρεαλιστικό πλενόνασμα

Χρυσόγονος: Το ΔΝΤ έχει δίκιο για το μη ρεαλιστικό πλενόνασμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κώστας Χρυσόγονος, Μνημόνιο, Πρωτογενές Πλεόνασμα, ΣΥΡΙΖΑ,

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της 9ης Μαΐου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, θα είναι οδυνηρά, όπως ήταν και στις προηγούμενες συμφωνίες.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσόγονος υπογράμμισε πως τα προληπτικά μέτρα θα συμφωνηθούν μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο, αλλά δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

«Το ΔΝΤ έχει δίκιο, όταν αναφέρει ότι πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό σε μακροπρόθεσμη βάση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βάθος χρόνου σε 3,5% πλεόνασμα. Τα επιπλέον μέτρα θα γραφτούν, ελπίζω όμως ότι δεν θα εφαρμοστούν τελικώς, αλλά και τα 5,4 δισεκ. ευρώ μέτρα θα είναι οδυνηρά» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από ουτοπικά αισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ έγιναν ουτοπικά απαισιόδοξες» είπε ο κ.Χρυσόγονος αναφέροντας πως περισσότερα μέτρα σημαίνουν περισσότερη φορολογία, και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί μένουν στο φορολογικό απυρόβλητο όσοι έχουν λεφτά σε θυρίδες στις τράπεζες, ενώ αιμορραγούν οι καταθέτες. Πρέπει να δικαιολογείται η προέλευσή τους» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας ότι «χθες έπρεπε να είχαν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με το TAXISnet».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, η κυβέρνηση πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η ψήφιση των επιπλέον μέτρων δημιουργεί και πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα, καθώς όπως είπε, υπονομεύεται η οικονομική δραστηριότητα αλλά και οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορεί να παρουσιάσουν διαρροές.

«Καλώς η κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, αναφέροντας πως δεν περιμένει εκτόξευση της οικονομίας σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία. «Δεν θα έλεγα και για εκτόξευση (της οικονομίας). Εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Ανάκαμψη χρειάζεται για να δημιουργηθούν νέες εργασίες ειδικά για τους νέους» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα