Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το “όπλο” της Συνόδου επαναφέρει το έκτακτο Eurogroup

Το “όπλο” της Συνόδου επαναφέρει το έκτακτο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντόναλντ Τουσκ, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Σύνοδος Κορυφής,

Tο Εurogroup θα πρέπει να επιλύσει το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο κ. Τουσκ αναφέροντας ότι το θέμα πρέπει να λυθεί στο Εurogroup, στην ουσία υποδεικνύει πως το αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα, πίεσε για την διεξαγωγή έκτακτου eurogroup μετά την αναβολή της Μεγάλης Τρίτης.

Όπως δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά από συνομιλίες που είχε με την Κομισιόν και τους υπουργούς Οικονομικών, αλλά και τον κ. Τσίπρα, είναι πεπεισμένος ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο του Εurogroup ώστε να αποφευχθεί μια νέα περίοδος αβεβαιότητας για την Ελλάδα.

«Χρειαζόμαστε μια ημερομηνία σύγκλισης του Εurogroup και δεν μιλάω για βδομάδες αλλά για τις επόμενες μέρες», κατέληξε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης του Eurogroup.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.

Σχετικά άρθρα