Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Welle: Απίθανο να εγκριθεί το αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής

Deutsche Welle: Απίθανο να εγκριθεί το αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Σύνοδος Κορυφής,

Την θέση ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να τεθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς διατυπώνει σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle.

Αυτό αναφέρει η Deutsche Welle επικαλούμενη πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ήδη από χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Όπως σημειώνει η Bild, αν και προβλέπονταν να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι αύριο Πέμπτη, δεν διαφαίνεται λύση, διότι ο έλληνας πρωθυπουργός «δεν θέλει και δεν μπορεί» να συμφωνήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης τονίζει την ίδια ώρα προς την Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρόκειται να φέρει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο».

Κατά τον κ. Ζαχαριάδη το ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι δεν επιτρέπουν τη νομοθέτηση τέτοιων προληπτικών μέτρων στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τις πληροφορίες της Bild αναμεταδίδει και τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που σημειώνει ότι παραμένει ασαφές εάν τελικά γίνει αποδεκτό το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής.

Το ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνει ότι στην ελληνική πρωτεύουσα υπάρχουν εικοτολογίες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Μέχρι πρότινος ήταν απλώς η αίσθηση ενός Déjà-vu, πλέον όμως είναι πραγματικότητα.
Η Ελλάδα ξαναζεί τις στιγμές του 2015.

Όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, η χρεοκοπία βρίσκεται προ των πυλών» υπογραμμίζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα