Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνητική κρίση; Δυσφορία ΠΑΣΟΚ για αστέγους και ΟΛΠ, καταγγέλλουν «λογικές Μαυρογιαλούρου»

Κυβερνητική κρίση; Δυσφορία ΠΑΣΟΚ για αστέγους και ΟΛΠ, καταγγέλλουν «λογικές Μαυρογιαλούρου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αντώνης Μπέζας, Αντώνης Σαμαράς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Βρούτσης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Έφη Πέγκου,

Τεταμένο είναι το κλίμα στη συγκυβέρνηση κατόπιν της χθεσινής ανακοίνωσης των μέτρων ανακούφισης αστέγων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν δυσφορία για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος, καθώς και για την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Αργά χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανιζόταν έντονα ενοχλημένος για την ελλιπή ενημέρωση που είχαν τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι τόσο ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου που διαχειριζόταν το θέμα, όσο και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Πέγκου δεν κλήθηκαν στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Αντιθέτως, στη σύσκεψη συμμετείχαν μόνο μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως τα μέτρα ανακούφισης ύψους 20 εκ ευρώ μετατρέπονται σε προεκλογική παροχή της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό έκαναν λόγο για «αδιανόητο μικροκομματισμό» και «λογικές Μαυρογιαλούρου». Τόνιζαν πως με αυτόν τον τρόπο κάθε άλλο παρά διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ επιβεβαίωναν την οργή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Παράλληλα εκφράστηκε διαφωνία για την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην πώληση του 67% του ΟΛΘ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Σχετικά άρθρα