Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην σύμβουλος Ομπάμα: Ήρθε η ώρα για γενναία ελάφρυνση ελληνικού χρέους

Πρώην σύμβουλος Ομπάμα: Ήρθε η ώρα για γενναία ελάφρυνση ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ελάφρυνση Χρέους, Μοχάμεντ Ελ Αριάν,

H Ελλάδα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz Μοχάμεντ Ελ Αριάν, καλώντας τους πιστωτές της χώρας να προχωρήσουν σε μια γενναία ελάφρυνση χρέους.

Όπως τονίζει, η αναβολή των δύσκολων αποφάσεων είναι η λάθος προσέγγιση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο όταν μια χώρα αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα ρευστότητας, έχει πέντε επιλογές στην διάθεση της. Πρώτον, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα και τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει τις καλές εποχές.

Δεύτερον, να δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει βραχυπρόθεσμα τις πληρωμές που πρέπει να κάνει. Τρίτον, μπορεί να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας που απελευθερώνουν πόρους για την αποπληρωμή χρέους.

Τέταρτον, μπορεί να εφαρμόσει στρατηγικές για την τόνωση της ανάπτυξης, δημιουργώντας εισόδημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην συνέχει για να αποπληρώσει το χρέος.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν αποδώσει τότε έχει μια πέμπτη επιλογή: να επιτρέψει στις δυνάμεις της αγοράς να κάνουν την απαιτούμενη προσαρμογή, είτε μέσω μεγάλων μεταβολών στις τιμές (συμπεριλαμβανομένης και της συναλλαγματικής ισοτιμίας) είτε μιας χρεοκοπίας.

Σχετικά άρθρα