Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυγμή από την κυβέρνηση: Κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ για το ασφαλιστικό

Πυγμή από την κυβέρνηση: Κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Πυγμή έδειξε η κυβέρνηση και όπως είχε προαναγγείλει τελικά το απόγευμα της Παρασκευής κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί -τουλάχιστον επισήμως- η συμφωνία με τους δανειστές.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περίπου στις 10 Μαΐου.

Αξίζει να επισημανθεί πάντως πως η πλευρά των δανειστών αποδέχτηκε, την ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια (0,5% οι εργοδότες και 0,5% οι εργαζόμενοι) και μισή μονάδα (0,25%-0,25%) για τα επόμενα τρία.

Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική συμφωνία, απομένει ένα «κενό» 70 εκατ. ευρώ το οποίο εκτιμάται ότι θα καλυφθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη διάσωση των συντάξεων κάτω των 1.300 ευρώ μεικτά (1.170 καθαρά) ενώ ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι εκτός του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή θα βρεθούν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Σχετικά άρθρα