Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Στόχος να συμβάλλουμε θετικά στο ελληνικό ζήτημα

Λαγκάρντ: Στόχος να συμβάλλουμε θετικά στο ελληνικό ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Le Figaro, Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο,

Toν «ρόλο του κακού» που αποδίδεται στο ΔΝΤ επιχείρησε να αποδομήσει η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Le Figaro».

«Αυτό που ελπίζω είναι να συμβάλω ώστε να προχωρήσει το θέμα, γιατί σε αντίθεση με ότι θέλησαν να μας καταλογίσουν, δεν είμαστε εδώ για να καθυστερούμε τα πράγματα, αλλά για να προωθούμε λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα δώσει το «παρόν» στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί».

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών, η Λαγκάρντ εξήγησε ότι «είναι μικρότερες από ό,τι λέγεται» και επανέλαβε ότι «όλοι έχουν από κοινού τη θέληση, ύστερα από όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, να επανασυνδεθεί η χώρα με την ανάπτυξη, να έχει εκ νέου πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να μπορέσει να λειτουργήσει αυτόνομα».

Τόνισε παράλληλα, ότι «το ΔΝΤ έχει περιορισμούς εξαιτίας των κανόνων λειτουργίας του» και πρόσθεσε ότι «δανείζουμε όλες τις χώρες με τις ίδιες συνθήκες και δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις».

Σχετικά άρθρα