Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στo ελληνικό πρόγραμμα

Μοσκοβισί: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στo ελληνικό πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πιέρ Μοσκοβισί,

Το ΔΝΤ δεν μπορεί να μείνει εκτός προγράμματος διαμήνυσε για ακόμη μία φορά ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg. Την ίδια στιγμή εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχει πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία.

«Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να δούμε με ποια μέτρα θα φτάσουμε στο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ. Υπάρχει περιθώριο συζήτησης για το χρέος, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Μετά πρέπει να μιλήσουμε για το χρέος» σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μέρος της συμφωνίας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει: «Η θέση της Κομισιόν είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και δεν θα κάνουμε χωρίς το Ταμείο» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το πως μπορεί να αποφευχθεί μια επανάληψη των όσων συνέβησαν πέρσι, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε:

«Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση αλλά σε πολύ καλύτερη. Η Αθήνα πλέον δέχεται ότι είναι σε μεταρρυθμιστικό δρόμο. Δεν θέλω να ξανακούσω για Grexit σε κανενούς είδους συνάντηση του Eurogroup. Ο Ιούλιος είναι μακριά, πρέπει να συμφωνήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και να επισπεύσουμε τις ενέργειές μας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αν υπάρχει πολιτική βούληση, πιστεύω ότι υπάρχει σε όλες τις πλευρές που συνάντησα στην Ουάσιγκτον, θα φτάσουμε σε συμφωνία νωρίτερα».

Σχετικά άρθρα