Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης χάνει την ευκαιρία του – Δρα σαν διαχειριστής της ήττας

Ο Μητσοτάκης χάνει την ευκαιρία του – Δρα σαν διαχειριστής της ήττας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΟΝΝΕΔ,

Έντονα δυσαρεστημένα εμφανίζονται πολλά σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, από τη διαχείριση που κάνει ο νεόκοπος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να “κατακτήσει” το κόμμα.

Με αποκορύφωμα τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ και την απόφαση του Κυριάκου Μητσιτάκη να την διαλύσει για να την επανασυστήσει με καθαρά “μητσοτακικά” χαρακτηριστικά, κορυφαίος στέλεχος της Συγγρού έλεγε στο tribune.gr, ότι με την τακτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που πετυχαίνει είναι να “διαλύει” την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να την μετατρέπει σε ένα μικρομεσαίο νεοφιλελεύθερο προσωποπαγές κόμμα.

Οι εξελίξεις με την ΟΝΝΕΔ ήταν επί της ουσίας η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ από τον Μητσοτάκη, διεφάνη η τακτική του να “αλώσει” το κόμμα.

“Αντί να κάνει πρόσθεση ή ακόμη καλύτερα πολλαπλασιασμό, ο Μητσοτάκης αφαιρεί και διαιρεί”, σημειώνει άλλο στέλεχος της ΝΔ στο tribune.gr.

“Ο Κυριάκος φαίνεται να χάνει την ευκαιρία που του έδωσαν οι πολίτες για να ξανακάνει μεγάλη την ΝΔ. Την μετέτρεψε σε μαγειρείο για να πετάξει έξω παλιά και καταξιωμένα στελέχη, ώστε να πάρει το Συνέδριο”, σημειώνει.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μειώνει δραματικά τον αριθμό των συνέδρων από 4.700 σε κάτω από 1.500 και την Πολιτική Επιτροπή από 581 σε κάτω από 200.

Και το χειρότερο για το κόμμα της ΝΔ και τους οπαδούς του, είναι ότι αυτό το πράττει ο Κυριάκος Μητσοτάκης , περισσότερο για να μπορεί να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη ήττα μετά τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αυτές γίνουν.

“Γιατί με κομματικά όργανα ολιγομελή και πλήρως ελεγχόμενα δεν θα έχει μεγάλες αντιδράσεις, στις περιπτώσεις των αποτυχιών του και κυρίως σε μια ενδεχόμενη εκλογική ήττα. Έτσι όμως πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση δεν γίνεται”, επισημαίνει το στέλεχος της Συγγρού και συνεχίζει:

“Δυστυχώς έτσι όπως οργανώνεται το Συνέδριο θα είναι καθαρά δομικού χαρακτήρα και όχι πολιτικού. Ο Μητσοτάκης βλέπει μόνο τους εσωτερικούς κομματικούς εχθρούς και δεν ενδιαφέρεται για τους πραγματικούς εσωτερικούς εχθρούς της χώρας. Έτσι όμως χάνει την ευκαιρία του να γίνει πραγματικός ηγέτης και μετατρέπετε σε διαχειριστή της ήττας”.

Σχετικά άρθρα