Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λεβέντης: Με προσέγγισαν ξένοι να δουν τι θα κάνω αν κάποιοι “λακίσουν”

Λεβέντης: Με προσέγγισαν ξένοι να δουν τι θα κάνω αν κάποιοι “λακίσουν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ένωση Κεντρώων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο,

Προσέγγιση από πρέσβεις δανειστριών χωρών για να δουν αν θα στηρίξει την κυβέρνηση ανέφερε ότι δέχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Αlpha 989.

«Με πήραν ξένοι πολιτικοί για να με “ψυχολογήσουν”, αν δηλ. κάποιοι “λακίσουν”, τι θα κάνω εγώ. Ήρθαν να μου πουν αν ο Τσίπρας δεν έχει τους 153, αν εγώ διατίθεμαι να δώσω. (Με προσέγγισε) ο πρέσβης της Γαλλίας. Ο Γερμανός, επίσης, στενοχωρήθηκε ότι τον “ξεμπρόστιασα”. Είπα ότι ακόμη και να το κάνω, μπορεί να του φύγουν και άλλοι. Το να πάω να καλύψω τα κενά θα είναι άσκοπο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν και άλλα. Όπως πχ είχε πει ο Κυρίτσης ότι “κατέρρευσε” ψηφίζοντας το μνημόνιο. Οι ξένοι φοβούνται, βλέπουν μια χώρα που 8 στους 10 βρίζουν το ευρώ, αγωνιούν και για τα λεφτά που δίνουν. Ο Τσίπρας δεν δίνει τίποτα, απλά παίζει την πολιτική του καριέρα. Ανεβαίνει το ποσό που δίνουν και κοιτάνε μήπως τα δίνουν σε χαβούζα… Το ραντεβού Μητσοτάκη –πρέσβεων και Λεβέντη -πρέσβεων δεν ευδοκίμησε. Θα έχουν πάει και στον Θεοδωράκη και στην Γεννηματά, πιστεύω. Εγώ τους είπα ότι ο Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δημοσκόπηση που δείχνει την Ένωση Κεντρώων να μη μπαίνει στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης, σχολίασε ότι «σε δημοσκόπηση πριν από 15 μέρες η Ένωση Κεντρώων και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν στο 4%. Μεσολάβησε κάτι ώστε να πάει το ΠΑΣΟΚ στο 8% κι εμείς να μένουμε στάσιμοι στο 3,8%; Τι έκανε η  Φώφη και πήγε στο 8%; Βρήκε το φάρμακο κατά του καρκίνου;»

«Κάποιοι έβλεπαν μια δυναμική του Λεβέντη να ανεβαίνει, είδαν όμως ότι δεν αποδίδουν οι ερωτοτροπίες του ΣΥΡΙΖΑ και προτιμούν να δώσουν τώρα ώθηση στο ΠΑΣΟΚ. Η Γεννηματά ή ο Θεοδωράκης τι μπορούν να κάνουν; Ο Θεοδωράκης να μπει στη ΝΔ και η Γεννηματά να είναι τρίτος πόλος και όχι εγώ. Είδαν ότι εγώ δεν γίνομαι τσόντα, όπως ο κ. Καμμένος και τώρα πήγαν πια στη Γεννηματά και στον Θεοδωράκη. Αυτοί πιέζονται καθώς είδαν ότι εγώ δεν μιλούσα για προχειρότητες. Η Γεννηματά ήταν έξω από τη Βουλή και τώρα της δίνουν διπλάσιο ποσοστό χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Είπε καμία σοφία; Εμένα πάνε να με εξοντώσουν αφού δεν συμβάλλω να γίνει η κυβέρνηση και δίνουν σε αυτούς μπόνους. Αν βρείτε έξω οπαδό του Καμμένου σε όλη την Ελλάδα θα σας δώσω εγώ δώρο. Εγώ ήμουν καλός όσο πίστευαν ότι θα με πάρουν μαζί τους. Ο ακροατής πρέπει να πάψει να τους πιστεύει. Δεν πήγα εγώ να στηρίξω. Ο ακροατής πρέπει να κρίνει ότι μου έδωσαν τέσσερα υπουργεία και είπα όχι γιατί θεώρησα ότι δεν λύνεται το πρόβλημα της χώρας. Θα δείτε τώρα άλλοι να στηρίζουν τον Τσίπρα. Σήμερα ποιος πιστεύει ότι εγώ θα δώσω στον Τσίπρα; Κανένας».

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό επανέλαβε την άποψη πως ό,τι να του ζητήσουν θα το υπογράψει. Υποστήριξε παράλληλα ότι δραματοποιεί την κατάσταση για να νομίζουν κάποιοι ανόητοι, παλιάς κοπής αριστεροί, ότι έκανε ό,τι μπορούσε.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Λεβέντης είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει μια στάση του ώριμου φρούτου. «Ας λέει “εκλογές τώρα”, δεν τις θέλει» εκτίμησε.

Για το χθεσινό δημοσίευμα περί απειλής Τσίπρα στον Ολάντ με παραίτηση, ο κ. Λεβέντης διερωτήθηκε: «Τι θα έχανε ο Ολάντ αν παραιτούνταν ο Τσίπρας; Μέχρι τώρα επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις. Διαπραγμάτευση σημαίνει να είσαι σοβαρός και να πετύχεις κάτι για τη χώρα σου. Αν ένας πρωθυπουργός κατάφερνε να μην ισχύσει κανένα μέτρο δεν θα ήταν καλός; Θα αύξανε όμως τα ελλείμματα και η χώρα θα ήταν σε ανθρωπιστική κρίση. Αντί για χρήματα θα μας έδιναν ζάχαρη, μπεσαμέλ και μουστάρδες».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού σε περίπτωση μαζικών συνταξιοδοτήσεων και αύξησης της ανεργίας.

Για την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε ότι «δεν είναι κακή η προσπάθεια διεθνοποίησης του προσφυγικού» όμως κατηγόρησε τον Πάπα για υποκρισία. «Ο Πάπας εκπροσωπεί μια χώρα που έχουν κλείσει τα σύνορα. Αν ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα θα ασκούσε πίεση στην κυβέρνηση της Ιταλίας. Ένα θέατρο έκανε. Όταν βλέπω ανθρώπους σαν τον Πάπα με αυτή την υποκρισία εγώ απογοητεύομαι» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα