Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας στο CCN: Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή στους πρόσφυγες

Τσίπρας στο CCN: Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Μετανάστες, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πάπας Φραγκίσκος, Πρόσφυγες,

«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Ελλάδα του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σπουδαιότητα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο και επεσήμανε πως η επίσκεψη αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος.

Τόνισε δε πως το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σημαίνει ότι η χώρα μας αποτελεί το επίκεντρο και παρά τις δυσκολίες έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (βρέθηκαν δηλαδή στη χώρα πριν από τη συμφωνία της 20ης Μαρτίου), είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη. «Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει cbανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα