ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντάισελμπλουμ: Οι διαπραγματεύσεις δεν κινδυνεύουν από μία νέα κρίση

Ντάισελμπλουμ: Οι διαπραγματεύσεις δεν κινδυνεύουν από μία νέα κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι συζητήσεις για την ελληνική αξιολόγηση δεν οδεύουν προς μία νέα κρίση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κρίση» τόνισε ενδεικτικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πιστωτικό πρόβλημα, προτού εκταμιευτεί η επόμενη δόση του προγράμματος.

Στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι μόλις «η Ελλάδα επιτύχει τους στόχους για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, της φορολογίας εισοδήματος και των ιδιωτικοποιήσεων», τότε «θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε» στο ζήτημα του χρέους.

Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να συζητήσει για το ελληνικό χρέος, καθιστώντας ωστόσο, απολύτως αναγκαία τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Θεωρώ ότι οι Έλληνες καταλαβαίνουν πλήρως πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους Ευρωπαίους» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το Ταμείο βοηθάει την Ελλάδα στο ζήτημα του χρέους, από την άποψη ότι το θεωρεί μη βιώσιμο».

Επομένως, συνέχισε, χρειαζόμαστε το ΔΝΤ προκειμένου να υπάρχει η σωστή ισορροπία.

«Η δέσμευσή μας για την ελάφρυνση του χρέους ισχύει ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε τι πρέπει να συμβεί προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εμπλοκής του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα