Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία Τσίπρα με Σουλτς: Όχι νέα μέτρα, άμεσο κλείσιμο αξιολόγησης

Συμφωνία Τσίπρα με Σουλτς: Όχι νέα μέτρα, άμεσο κλείσιμο αξιολόγησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μάρτιν Σουλτς, Μνημόνιο, Σοσιαλδημοκρατία, Στρασβούργο,

Κοινό τόπο και επί της ουσίας, ότι δηλαδή δεν απαιτούνται νέα μέτρα, όπως ζητά το ΔΝΤ, αλλά και επί της διαδικασίας, ότι δηλαδή πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση βρήκαν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξήγησε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων. Παράλληλα, του επανέλαβε τη θέση ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης στον βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Το γεγονός της πλήρους σύμπλευσης ικανοποίησε ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών» τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας την ικανοποίηση με την οποία αναχώρησε από τη «φίλη της Ελλάδας» Γαλλία, όπου είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Αναχωρήσαμε από τη φίλη της Ελλάδας, Γαλλία, με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών».

ScreenShot_20160414135044

Θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον Γκουαλτιέρι της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί το πρόγραμμα. Αυτή θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι που παρακολουθεί το πρόγραμμα. Αυτή θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, ήταν η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους χθες στο Παρίσι. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και κατά ένα μέρος, Αλ. Τσίπρας και Φρ. Ολάντ είχαν συνομιλία χωρίς την παρουσία των συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ScreenShot_20160414145127

Σχετικά άρθρα