Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης λέει στις ΗΠΑ όσα δεν τολμά να πει στην Ελλάδα

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης λέει στις ΗΠΑ όσα δεν τολμά να πει στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Γεροβασίλη,

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα Washington Post.

«Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι οι Έλληνες δεν παρακολουθούν ΜΜΕ των ΗΠΑ και λέει εκεί όσα δεν τολμά να πει εντός Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στηλιτεύουν το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα «σημαντικό ποσοστό των εργασιακών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα». Δηλαδή, συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων. Συμφωνεί, δηλαδή, με την κατάργηση όσων αποτελούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Βεβαίως, δε μας εκπλήσσει αφού αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση ως υπουργός: απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις. Σήμερα, όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε επιθετικά και σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, “και ασφαλώς δεν περιορίζεται σε αυτό αλλά με θράσος ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της σημερινής διακυβέρνησης – όταν πια έχει γραφτεί στα βιβλία οικονομικής ιστορίας η καταστροφή εθνικού πλούτου που υπέστη η Ελλάδα επί ημερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”.

Παράλληλα, από το κυβερνητικό επιτελείο υπογραμμίζουν ότι “για μια ακόμη φορά σε τόσο σύντομο διάστημα επιβεβαιώνεται ότι η πομπώδης δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι θα λέει τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας είναι κενή περιεχομένου. Πρώτα, ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δήλωνε τη στήριξή του σε αυτόν και την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, και στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις”.

Σχετικά άρθρα