Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή – Δεν έχουμε άλλο χρόνο

Αβραμόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή – Δεν έχουμε άλλο χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ», ενώ συνέχισε τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των νομικών διόδων.

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν τις μαζικές μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα, υπέδειξε, ενώ γνωστοποίησε πως το 70% των εγκλωβισμένων στη χώρα είναι κατάλληλοι για μετεγκατάσταση.

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να έχει μια δημοκρατική και σταθερή Τουρκία ως γείτονα χώρα και είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να έχει την Ε.Ε ως σταθερό συμπαραστάτη και συνεργάτη. Η προσφυγική κρίση μας έφερε πιο κοντά σε ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης. Μένει να αποδειχθεί ότι αυτά που συζητήσαμε θα εφαρμοστούν», διευκρίνισε ο Έλληνας εκπρόσωπος, θίγοντας το θέμα τήρησης των συμφωνηθέντων της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία εξετάζει αυτή τη συνεργασία ως καταλύτη για την Ευρωπαϊκή της προοπτική, όμως αυτό το νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ε.Ε-Τουρκίας δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως παραχώρηση της Ευρώπης στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας», δήλωσε για την ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος χώρας.

Την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την έκθεσή της για την πορεία της υλοποίησης όλων των πτυχών της συμφωνίας για το προσφυγικό, ανέφερε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ελλάδα στην επέκταση των ικανοτήτων υποδοχής και στη διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα