Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος,

Οι θέσεις του ΔΝΤ για την διαπραγμάτευση της Αθήνας αποτυπώνονται σε ένα σχέδιο υπομνήματος που κατ” αποκλειστικότητα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουν στην Αθήνα σημαντική ελάφρυνση χρέους το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά μη βιώσιμο» (highly unsustainable).

«Παρά την γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις και τα επιπλέον μεταρρυθμιστικά σχέδια, η δυναμική του χρέους δείχνει ότι αυτό θα παραμείνει εξαιρετικά μη βιώσιμο», αναφέρεται στο υπόμνημα. «Για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, εκτός από τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές μας, θεωρείται απαραίτητη η αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να δοθεί περαιτέρω επίσημη ελάφρυνση χρέους».

Το κείμενο τιτλοφορείται «Υπόμνημα Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών» (Memorandum of Financial and Economic Policies – MFEP), και συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για πρωτογενές έλλειμμα 0,5% γι αυτή τη χρονιά, πλεόνασμα 0,25% για το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα μόλις 1,5% για το 2018.

Σχετικά άρθρα