Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοσκοβισί αδειάζει Σόιμπλε: Αναπόφευκτη η ρύθμιση του ελληνικού χρέους τώρα

Μοσκοβισί αδειάζει Σόιμπλε: Αναπόφευκτη η ρύθμιση του ελληνικού χρέους τώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Πιέρ Μοσκοβισί,

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε τη σύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, με την δέσμευση των θεσμών για να αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την τοποθέτηση του αυτή ο κ. Μοσκοβισί αδειάζει τον γερμανό ομόλογο του “σκληρό” Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ούτε να ακούσει δεν θέλει για απομείωση του ελληνικού χρέους και το επαναλαμβάνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα πριν από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ ή έως το τέλος της εβδομάδας και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης γύρω από το Πάσχα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις με το ΔΝΤ. Ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπάρχουν προστριβές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του Ταμείου και χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητη» η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τόνισε επίσης ότι «το να ζητάμε περισσότερα από την Ελλάδα, θα έκανε ζημιά στην ανάπτυξη», ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Σχετικά άρθρα