Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Kάντε μεταρρυθμίσεις γιατί το ασφαλιστικό σύστημα πάει στα βράχια

Λαγκάρντ: Kάντε μεταρρυθμίσεις γιατί το ασφαλιστικό σύστημα πάει στα βράχια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Δημόσιο Χρέος, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ,

Ιδιαίτερα αυστηρή για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα με έμφαση στο ασφαλιστικό σύστημα εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας στο συνέδριο “Women in the World Summit” στη Νέα Υόρκη εκτίμησε πως το ασφαλιστικό “οδηγείται στα βράχια” χωρίς μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.

“Τα περισσότερα θα πρέπει να τα προωθήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Για παράδειγμα το ασφαλιστικό σύστημα. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εάν παραμείνει στην κατάσταση που είναι σήμερα. Θα πρέπει παράλληλα να πατάξουν την φοροδιαφυγή, να την πατάξουν ουσιαστικά. Απέχουν αρκετά από αυτό”, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η διευθύντρια του Ταμείου έριξε στο τραπέζι την πρόταση επέκτασης των ωριμάνσεων και της μείωσης των επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων, χωρίς όμως να επικαλεστεί ούτε μία φορά την λέξη “κούρεμα” ή “διαγραφής” του ελληνικού χρέους.

“Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων”, εξήγησε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην υπόθεση των Wikileaks προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού απάντησε ότι οι διάλογοι των Τόμσεν-Βελκουλέσκου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους.

“Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στη θέση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Από τον Ιούλιο που υπήρξε η συμφωνία λέμε δύο πράγματα: σε αυτή τη χώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Το χρέος αυτής της χώρας είναι πολύ υψηλό”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα