Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Zeit: Θέμα χρόνου το κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Die Zeit: Θέμα χρόνου το κούρεμα του ελληνικού χρέους;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Zeit, Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Εφημερίδα «Die Zeit»,

Την εκτίμηση ότι η Αθήνα απειλείται εκ νέου με χρεοκοπία διατυπώνει σε ανάλυση της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία αφού υπογραμμίζει πως μια συμφωνία Μέρκελ – Λαγκάρντ θα μπορούσε να την αποτρέψει, διερωτάται εάν είναι θέμα χρόνου ένα πραγματικό κούρεμα χρέους για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα τονίζει ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει πως παρά τις τριβές και τις διαφωνίες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, εν τέλει πάντα προκύπτει κάποια συμφωνία.

«Ένα πραγματικό κούρεμα, όπως ζητούν οι Έλληνες, θα μπορούσε να διχάσει την ήδη φιλονικούσα Ευρώπη.
Τα περισσότερα κράτη των πιστωτών δεν δέχονται να προβούν σε τέτοιου είδους παραχωρήσεις έναντι των Ελλήνων. Και στις αγορές ενδέχεται μια νέα χρεοκοπία – διότι ένα κούρεμα χρέους δεν είναι τίποτα άλλο παρά χρεοκοπία – να προκαλέσει σημαντική αβεβαιότητα» υπογραμμίζει η Die Zeit, παραθέτοντας τη δική της πρόταση.

«Ως εκ τούτου είναι προτιμότερο να κάνει κανείς λίγες «ζαβολιές».

Η γοητεία της σχεδιαζόμενης στρατηγικής τώρα έγκειται στο ότι η Ελλάδα θα διευκολυνθεί χωρίς να πρέπει να διεξαχθούν ριζικές οικονομικές και νομικές συζητήσεις στα κράτη των πιστωτών.

Το βάρος του ελληνικού χρέους θα έμενε μεν υψηλό στα χαρτιά, όμως η Αθήνα θα έπρεπε να δαπανήσει λιγότερα χρήματα για τόκους και χρεολύσια και θα είχε έτσι στη διάθεσή της περισσότερα χρήματα για επειγόντως αναγκαίες επενδύσεις.

Από αυτές επωφελείται και πάλι η οικονομία» υπογραμμίζει η Die Zeit, η οποία ωστόσο εκτιμά ότι είναι απίθανο αυτές οι ρυθμίσεις να είναι αρκετές για να τεθεί υπό έλεγχο το ελληνικό χρέος.

«Η ένωση των κρατών θα πρέπει αργά ή γρήγορα να χορηγήσει το πολυπόθητο πραγματικό κούρεμα χρέους.
Αλλά τότε ας ελπίσουμε ότι θα είναι η Ευρώπη σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με σήμερα» καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα