Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Στόχος να συμφωνήσουμε μέχρι την Κυριακή

Τσακαλώτος: Στόχος να συμφωνήσουμε μέχρι την Κυριακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος γύρος διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο των δανειστών. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξερχόμενος του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιούνται οι διαβουλεύσεις, στόχος είναι μία πρώτη συμφωνία μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ.Τσακαλώτος τόνισε πως έγινε συζήτηση για το ποια βήματα πρέπει να γίνουν από τώρα έως το Σάββατο προκειμένου την Κυριακή να υπάρξει μετατροπή των συμφωνηθέντων σε κείμενο απόφασης.
Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως το τελικό κείμενο δεν θα μπορεί να οδηγήσει σε εκταμίευση δόσης αν δεν διευκρινιστεί ο ρόλος του ΔΝΤ, ένα πεδίο στο οποίο όπως σημείωσε δεν υπάρχει ακόμα διαφωνία.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε πως η επιδιωκόμενη συμφωνία θα είναι κάτι σαν «Staff Level Agreement» και οι όποιες αποφάσεις για τα χρήματα που θα εκταμιευτούν θα ληφθούν από το Eurogroup​.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένουν ότι παρά τις πιέσεις του ΔΝΤ, δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, (στη διαρροή η Ντέλια Βελκουλέσκου τον αναφέρει ως μέτρο που θέλουν και οι τέσσερις θεσμοί) θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην αμόλυβδη. Η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μία φορά να εξωραΐσει την εικόνα λέγοντας ότι η επιβάρυνση θα μείνει κάτω από τα 9 λεπτά το λίτρο, η αλήθεια όμως είναι ότι μόλις υπολογιστεί και ο ΦΠΑ, η τελική αύξηση θα είναι οπωσδήποτε 10 λεπτά του ευρώ.

Σχετικά άρθρα