Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η προσπάθεια που κάνουμε θέλει και την κοινωνία όρθια και το χρέος βιώσιμο”

“Η προσπάθεια που κάνουμε θέλει και την κοινωνία όρθια και το χρέος βιώσιμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Παναγιώτης Ρήγας, ΣΥΡΙΖΑ,

Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και το 2017 υπάρχει, με βάση τα στοιχεία που έχουμε η δυνατότητα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να ξεδιπλωθεί το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά Fm”. Σημειώνει ότι «είναι πολύ κρίσιμο και γι’ αυτό επιμένουμε ότι μέχρι τις 20 Απριλίου πρέπει να έχει τελειώσει η αξιολόγηση, δεν αντέχει η οικονομία άλλη καθυστέρηση».

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», τόνισε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην έχει τελειώσει η διαδικασία της αξιολόγησης έως τις 22 Απριλίου και αν υπάρχει η πιθανότητα να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015. Σημείωσε ότι «έχουν αντιληφθεί όλοι, το είπε και ο κ. Σόιμπλε κάποια στιγμή, ότι πια η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι μπορούσε για το ασφαλιστικό και δεν μπορεί να κάνει περισσότερα». Ο κ. Ρήγας είπε, επίσης, ότι θεωρεί πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «έχουν βάλει μυαλό ως προς το πώς αντιμετωπίζανε όλα αυτά τα θέματα», ότι «ο κ. Σόιμπλε και όλοι όσοι επιβάλανε το ΔΝΤ στην Ευρώπη έχουν εγκλωβιστεί τώρα και βεβαίως πρέπει να πάρουν και τις αποφάσεις τους». «Εμείς θεωρούμε ανεξάρτητα από το τι θα κάνει τώρα το ΔΝΤ ότι θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει και να αναλάβουν οι Ευρωπαϊκοί Μηχανισμοί», τόνισε.

«Εμείς λέμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει και πλεόνασμα να υπάρχει και η ύφεση να μην είναι όσο την προέβλεπαν και ότι συνεπώς «δεν έχουν έρεισμα όσα φαίνεται να προτείνει το ΔΝΤ». Είπε ότι με το ασφαλιστικό και με το φορολογικό «γίνεται μια προσπάθεια να μην πληγούν και δεν θα πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα με αναδιανομή εντός του συστήματος, ώστε να συνεισφέρουν λίγο περισσότερο αυτοί οι οποίοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα».

Σχετικά άρθρα