Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάλεσμα Γεροβασίλη στους Ρώσους τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα για διακοπές

Κάλεσμα Γεροβασίλη στους Ρώσους τουρίστες: Ελάτε στην Ελλάδα για διακοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Όλγα Γεροβασίλη, Ρωσία, Τουρισμός, Τουρίστες,

Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους τομείς με σημαντικές προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με τις δύο επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία το περασμένο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο ρωσικό τουρισμό, είπε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ασφαλή και φιλικό προορισμό στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και διακρίνεται για τη φιλοξενία της.

Αναφερόμενη στο σκοπό της επίσκεψής της στη Ρωσία, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνορωσικών σχέσεων. Υπενθύμισε παράλληλα ότι το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς.

«Στις εκδηλώσεις του Έτους 2016, Ελλάδα και Ρωσία θελήσαμε να εκπροσωπείται όλο το εύρος των τομέων συνεργασίας μας, περιλαμβάνοντας δράσεις που αφορούν και την Οικονομία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Τέχνη, την Έρευνα και Τεχνολογία, και την Επιστήμη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις πολιτιστικές δράσεις του Αφιερωματικού Έτους, είπε ότι προγραμματίζεται αξιόλογη σειρά εκθέσεων και εκδηλώσεων για το ελληνικό Πρόγραμμα στη Ρωσία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εμβληματική έκθεση κλασσικών αρχαιοτήτων στο Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, τη μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στο Μουσείο Ερμιτάζ, την έκθεση σημαντικών Ελλήνων δημιουργών στο εκθεσιακό κέντρο Μανιέζ της Πετρούπολης και τη νομισματική έκθεση στο Μουσείο Πούσκιν της Μόσχας. Είπε ακόμη ότι στο τέλος της εβδομάδας εγκαινιάζεται ως Πρόδρομο Έκθεμα στο Ερμιτάζ η παρουσίαση ενός σημαντικού αγάλματος «Κόρης» από το Μουσείο της Ακρόπολης της Αθήνας, που ταξιδεύει για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα