Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: «Δεν φταίμε αν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είναι ανενημέρωτος»

ΥΠΕΞ: «Δεν φταίμε αν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είναι ανενημέρωτος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκιόργκι Ιβάνοφ, Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αιχμηρότατη ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνου Κούτρα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Από την πλευρά του, ο κ. Κούτρας δήλωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες πληροφορίες στον πρόεδρο της FYROM.  Ασφαλώς δε, δεν ευθύνεται για το ότι είναι ανενημέρωτος για την πορεία των σχέσεων των δύο κρατών».

«Τα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια», υποστήριξε ο κ. Ιβανόφ, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς υπήρξε ελάχιστη, ενώ η αστυνομική συνεργασία παραμένει ανεπαρκής.

«Η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι εις βάρος της Ελλάδος, αλλά αντιθέτως προς όφελος της» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Παρά τον κλειστό διάδρομο κάθε βράδυ καταγράφουμε περί τις 100 απόπειρες παράνομης εισόδου. Φαίνεται ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτυγχάνουν να συλλάβουν τη σοβαρότητα των κινδύνων ασφαλείας που προκύπτουν από την κρίση».

Ο κ. Ιβάνοφ, μάλιστα, απορεί που δεν μπορεί καν να συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του, ενώ σε σχέση με την ονοματολογία τονίζει ότι πρέπει να προηγηθεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

«Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται αγνοώντας το και αποφεύγοντας την επικοινωνία. Ούτε το προσφυγικό θα λυθεί έτσι, ούτε το ονοματολογικό».

Σχετικά άρθρα