Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν για ΔΝΤ: «Ουδέν σχόλιο αλλά»…

Κομισιόν για ΔΝΤ: «Ουδέν σχόλιο αλλά»…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ντέλια Βελκουλέσκου, Πολ Τόμσεν,

«Ουδέν σχόλιο, αλλά γνωρίζουμε καλά τις θέσεις του ΔNT», είναι το… σχόλιο αξιωματούχων της Κομισιόν για το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Στο παρασκήνιο του Euro-working Group της Παρασκευής, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Βαρβιτσιώτη ότι – παρά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ των θεσμών – το ζήτημα παραμένει πως ακόμα απέχουμε από συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι αξιωματούχοι στάθηκαν στα πολλά σημεία όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες ή διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια, η σύσταση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων και τα μέτρα που απαιτούνται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως το χρονοδιάγραμμα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πλέον σφιχτό, όμως υπογράμμισαν ότι βασικός παράγοντας για την εξεύρεση της χρυσής τομής είναι η Αθήνα να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση στη διαπραγμάτευση.

«Εάν αυτό γίνει, είπαν, τότε οι διαβουλεύσεις μπορούν να κινηθούν με σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα», υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Σχετικά άρθρα