Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης μίλησε επιτέλους για το ΔΝΤ αλλά δεν είπε τίποτα…

Ο Μητσοτάκης μίλησε επιτέλους για το ΔΝΤ αλλά δεν είπε τίποτα…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Έπρεπε να περάσει σχεδόν μια ημέρα για να υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση Μητσοτάκη για την υπόθεση ΔΝΤ, χωρίς όμως να πει κάτι ουσιαστικό. «Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους άλλα δεν θα πρέπει να λυθούν σε βάρος της Ελλάδας», υποστήριξε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην διαχειριστεί το ζήτημα με όρους επικοινωνίας, προσθέτοντας αιχμηρά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι φοβάται πως ξαναζούμε την εμπειρία της «δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη», που οδήγησε τη χώρα «ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ».

Αναφερόμενος στα σενάρια ότι ο διάλογος των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ ηχογραφήθηκε επί ελληνικού εδάφους ή με ελληνικό δάκτυλο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί «την ασφάλεια και το απόρρητο» των επικοινωνιών.

«Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά», συμπλήρωσε.

Στον απόηχο της έκκλησής του για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα ότι «η αντίστροφη μέτρηση άρχισε» και εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και των ψεμάτων».

Υποστήριξε πως η ΝΔ έχει τη γνώση και το σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο για να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα