Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Παπανδρέου: “Τιμωρήθηκα για αμαρτίες άλλων”

Γ. Παπανδρέου: “Τιμωρήθηκα για αμαρτίες άλλων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου,

Περιφέρεται στον πλανήτη και παριστάνει το θύμα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, παρουσίασε τον εαυτό του, αλλά και την κυβέρνησή του, ως εκείνους που τιμωρήθηκαν «για αμαρτίες που έκαναν άλλοι».

«Χαίρομαι που η Ελλάδα ξανακέρδισε μια κάποια εμπιστοσύνη, αλλά μένει η πίκρα για το ότι χρειάσθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα.

Σχολιάζοντας την «αλλοίωση των στοιχείων της δημόσιας οικονομίας», σε σχετική επισήμανση της Corriere della Sera, απάντησε πως «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ παρακολουθούσαν την κατάσταση. Μπορεί και να απέστειλαν προειδοποιητικές επιστολές στον τότε πρωθυπουργό (σ.σ Καραμανλής) και τους υπουργούς Οικονομικών. Δεν δημοσιοποιήθηκε, όμως, τίποτα. Η κυβέρνησή μου κλήθηκε να αποκαλύψει το μεγάλο ψεύδος, και για να αποδείξει ότι ήταν πρόθυμη να αλλάξει ριζικά την όλη κατάσταση. Εγώ και η κυβέρνησή μου τιμωρηθήκαμε για αμαρτίες που έκαναν άλλοι, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Θα προτιμούσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -πριν από τις εκλογές του 2009, τις οποίες κερδίσαμε- να έλεγαν με σαφήνεια πως είχε η όλη κατάσταση».

Σχετικά άρθρα