Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΔΝΤ: «Ο διάλογος Τόμσεν – Βελκουλέσκου είναι αυθεντικός»

Πηγές ΔΝΤ: «Ο διάλογος Τόμσεν  – Βελκουλέσκου είναι αυθεντικός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μιχάλης Ιγνατίου, Ντέλια Βελκουλέσκου, Πολ Τόμσεν,

Ο Μιχάλης Ιγνατίου μετέδωσε πριν λίγη ώρα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με την αποκάλυψη των Wikileaks, πως σύμφωνα με πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο διάλογος ΤόμσενΒελκουλέσκου είναι αυθεντικός.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο Grexit και την χρεοκοπία οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απλά διαπιστώνεται πως αν καθυστερήσει η αξιολόγηση ο κίνδυνος είναι ορατός επειδή οι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν διπαραγμάτευση λίγο πριν το δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας για παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πηγές του Ταμείου υποστηρίζουν επίσης ότι η Αθήνα λέει συνεχώς όχι σε νέα μέτρα, αρνείται τα μέτρα που έχει υπογράψει και συναινεί μόνο όταν της ασκηθεί αφόρητη πίεση να νομοθετήσει μέτρα, ενώ επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει ότι δεν υπάρχει λύση για την Ελλάδα χωρίς γενναία ελάφρυνση χρέους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης δήλωσε, επίσης στο MEGA: «Υπάρχει μια πίεση – στρατηγική παράτασης της διαπραγμάτευσης ακόμη και σε θέματα που θα έπρεπε να είχαν κλείσει. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να έχει κλείσει χθες. Αποτρόπαια η σκέψη ότι σε μια διαπραγμάτευση υπάρχει μια στρατηγική που οδηγεί στα άκρα προκειμένου να εκβιάσει την Ελλάδα».

 

Σχετικά άρθρα