Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόργιανς και Πλεξίδας “καρφώνουν” Σαμαρά – Μητσοτάκη για τη λίστα

Μπόργιανς και Πλεξίδας “καρφώνουν” Σαμαρά – Μητσοτάκη για τη λίστα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Μαύρο Χρήμα, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, Φοροδιαφυγή,

“Χαστούκι” στους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς και τη μη αξιοποίησή της από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αποτελούν τα έγγραφα που παρουσίασε στη συζήτηση της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με αυτά, ο πρώην Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, Νίκος Πλεξίδας, από τον Οκτώβριο του 2012 ανέμενε εντολές από το γραφείο του κ. Σαμαρά «για τα CD με τα στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων», χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα του Έλληνα Προξένου προς την πρεσβεία μας στο Βερολίνο, με κοινοποίηση το γραφείο του πρώην πρωθυπουργό, εστάλη στις 8 Οκτωβρίου 2012. Θέμα: «Πρόσκληση Υπουργού Οικονομικών Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε υπογράφοντα (σ.σ. Πλεξίδας) προκειμένου συζητήσει θέμα οικονομικής κρίσης και CD με στοιχεία καταθετών φοροφυγάδων».

Είναι εντυπωσιακό πως ενώ ο κ. Πλεξίδας υπενθυμίζει, στο ίδιο τηλεγράφημα, ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας – Βεσταφαλίας εξαγόρασε CD ελβετικής τράπεζας «με ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς 1.000 περίπου Γερμανών φοροφυγάδων με ποσά που υπερβαίνουν κατά περίπτωση ακόμη και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», εντούτοις δεν λαμβάνει καμία ουσιαστική απάντηση από το επιτελείο του κ. Σαμαρά…

111

«Άδειασμα» και από τον ίδιο τον Μπόργιανς

Εξίσου εντυπωσιακά, όμως, είναι τα όσα αναφέρει σε επιστολή του -με πολύ πρόσφατη ημερομηνία (24 Φεβρουαρίου 2016) -και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, ). Ο κ. Μπόργιανς, με βάση επίσημη μετάφραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι συναντήσεις το 2012 με τον κ. Πλεξίδα αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την «αξιολόγηση στοιχείων από CD».

111

Σχετικά άρθρα