Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαχριστόπουλος: Ποιος Μαυρίκος; Είναι και ο Τράγκας, ο Θέμος, ο ΣΚΑΪ…

Παπαχριστόπουλος: Ποιος Μαυρίκος; Είναι και ο Τράγκας, ο Θέμος, ο ΣΚΑΪ…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Γιώργος Τράγκας, Δάνεια, Διαπλοκή, Εξεταστική Επιτροπή, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Θέμος Αναστασιάδης, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

«Όλα αυτά τα χρόνια έγινε πάρτι δισεκατομμυρίων, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Είναι θέμα ηθικής τάξης να αποκαλυφθεί το τι γινόταν», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, «Στο Κόκκινο» και στον Κώστα Αρβανίτη με αφορμή την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με χρηματοδότηση κομμάτων και ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε ως θετικό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν τελικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την σύσταση της επιτροπής. «Θα είχαν πρόβλημα αν δεν συμφωνούσαν με την εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια. Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς», συμπλήρωσε.

«Είναι η πρώτη κίνηση ξηλώματος του πουλόβερ», υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για την έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. «Είναι προκλητικό το τι γινόταν, θα δείτε νούμερα που ζαλίζουν. Πολλώ δε μάλλον όταν τώρα ψάχνουμε 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσουμε την αξιολόγηση», τόνισε.

«100 οικογένειες εδώ και 40 χρόνια έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την χώρα», υποστήριξε «δίνοντας ένα ξεροκόμματο δεξιά και αριστερά κάπως έτσι κινιόταν το σύστημα μέχρι τώρα». «Ηρωικός ο αγώνας της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», επεσήμανε.

Τι γίνεται με τα δάνεια των κομμάτων; 321 εκατομμύρια συνολικά – Από τα οποία τα 200 εκατομμύρια της ΝΔ

«Ο φίλος του φίλου δάνειζε χωρίς φειδώ», σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος «πέντε τραπεζίτες είναι υπόδικοι. Είτε μιλάμε για την Proton Bank, Λαυρεντιάδη, είτε για την ΑΣΠΙΣ του Ψωμιάδη, ή για το Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο Ελλάδας. Και αυτά είναι που γνωρίζουμε, γιατί είναι και το πάρτι της Αγροτικής, που 1300 ονόματα διέθεσαν πάνω από πέντε δισεκατομμύρια».

Επιπλέον ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε και στο σύστημα της «μιντιακής ολιγαρχίας», όπως κατονόμασε. «Πολλοί από την μιντιακή ολιγαρχία νομίζουν ότι είναι ακόμη παντοδύναμοι».

«Ποιος Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PricewaterhouseCoopers θα δείτε και άλλα ονόματα», σημείωσε, «θα δείτε τον Τράγκα να είναι και σ’ αυτή την λίστα με 2 εκατομμύρια, τον Θέμο Αναστασιάδη με 3 εκατομμύρια, τον ΣΚΑΪ με 15 εκατομμύρια, τον Κυριακού με 123 εκατομμύρια». «Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε», διερωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Εμείς την ανεργία την βρήκαμε, το ένα εκατομμύριο κάτω από το όριο της φτώχειας, τους ανασφάλιστους, τους νέους που φεύγουν από την χώρα τα βρήκαμε. Και κάνουν σαν μωρές παρθένες, προσπαθώντας να τα ρίξουν όλα στην κυβέρνηση για τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης. Παραδέχομαι ότι κάναμε λάθη επιλογές, είμαστε άπειροι. Αλλά προκαλώ, εμείς δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι», είπε.

Για το θέμα Τσατάνη – Παπαγγελόπουλου

«Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούσε η κ. Τσατάνη, που τώρα κατηγορεί τον κ. Παπαγελλόπουλο», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος. «Δεν μπορεί η Κυπριακή βουλή και οι δικαστικές αρχές της χώρας να δίνουν αγώνα να φέρουν στην δικαιοσύνη τον κ. Βγενόπουλο και μέρος της δικαστικής εξουσίας (της Ελλάδας) να φέρνει εμπόδια». «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αδέκαστος και το έχει αποδείξει με το έργο του όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

Σχετικά άρθρα