Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Έρχεται το τέλος της κρίσης και η ανάκαμψη της οικονομίας

Τσίπρας: Έρχεται το τέλος της κρίσης και η ανάκαμψη της οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Οικονομική Κρίση,

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε την Τετάρτη με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των επιπτώσεών του.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση, θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.

Σε σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

Επιπλέον, κατά την συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στην διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η αντιπροσωπεία της επιτροπής αποτελείτο από ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής ECON Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Σχετικά άρθρα