Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καθαρός” ο Σταθάκης για το Πόθεν Έσχες – “Σκαλίζουν” στο Λονδίνο για Μητρόπουλο

“Καθαρός” ο Σταθάκης για το Πόθεν Έσχες – “Σκαλίζουν” στο Λονδίνο για Μητρόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες, Πόθεν Έσχες, Σταύρος Ψυχάρης,

“Καθαρός” πλέον και με την «βούλα» της Επιτροπής Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σχετικά με τις αρχικές παραλήψεις και τα λάθη τους στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε καταθέσει το 2012 για την οικονομική χρήση του 2011.

Η Επιτροπή, μετά από εισήγηση των δικαστικών που εξέτασαν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του κ. Γιώργου Σταθάκη, αποφάσισε με ψήφους 6-1 να θέσει την υπόθεση στο Αρχείο καθώς δεν προέκυψε θέμα νομιμότητας των καταθέσεων που είχε παραλήψεις αρχικά να δηλώσει αλλά ούτε και με τα οικογενειακά ακίνητά που δεν είχε καταγράψει καθώς ήταν διεκδικούμενα.

Σε ότι αφορά την υπόθεση με τις καταθέσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου που φέρετε να είχε σε κατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στο Λονδίνο, και για τις οποίες στοιχεία έχει ζητήσει ο εισαγγελέας, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αρχικά αναζήτησε πληροφορίες από την Τράπεζα Πειραιώς στον έλεγχο της οποίας πλέον έχει περάσει η ΑΤΕ. Επειδή όμως η Τράπεζα Πειραιώς απάντησε πως δεν διαθέτει τα σχετικά στοιχεία -καθώς δεν πέρασαν σε αυτήν από την ΑΤΕ κατά την συγχώνευσή της- η Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Κατά της Νομιμοποίησης Παράνομου Χρήματος με την οποία να ζητά την συνδρομή της αντίστοιχης Αρχής του Λονδίνου ώστε να βρεθούν στοιχεία προέλευσης και ύψους των καταθέσεων του κ. Αλέξη Μητρόπουλου.

Τέλος, σε ότι αφορά την υπόθεση με τα Πόθεν Έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, η Επιτροπή, τις προηγούμενες ημέρες, του έχει δώσει διορία μέσα σε 15 ημέρες να τις καταθέσει τα παραστατικά που δεν ήταν επισυναπτόμενα στις αντίστοιχες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε καταθέσει.

Σχετικά άρθρα