Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Φέρνει” τριπλές εκλογές η Μεγάλη Βδομάδα;

“Φέρνει” τριπλές εκλογές η Μεγάλη Βδομάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ,

Εισηγήσεις για την διενέργεια εθνικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωβουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Μαξίμου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού της Συγγρού εκτιμούν ότι η διενέργεια τριπλών εκλογών στα τέλη Μαΐου ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία -αλλά και το άλλο κόμμα της συγκυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ– καθώς αυτές τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουν από την πλευρά τους μια αλλαγή του γενικότερου πολιτικού κλίματος στην χώρα μας, την οποία αποδίδουν κυρίως στην πολυδιαφημισμένη έξοδο στις αγορές, αλλά και στη διανομή προεκλογικά μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Παράλληλα θεωρούν ότι το κυβερνών κόμμα έχει αποκτήσει σήμερα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα μικρότερα κόμματα, καθώς τα τελευταία στην πλειοψηφία τους έχουν ρίξει τα ηχηρά τους ονόματα στις εκλογές για την ευρωβουλή, τις περιφέρειες και τις δημαρχίες και σε ενδεχόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση τα ψηφοδέλτια τους θα στερούνται δυνατών υποψηφιοτήτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί από τον πρωθυπουργό, και μάλιστα υπήρξε στη κρυφή ατζέντα των συζητήσεων που έγιναν σήμερα κατά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Πάντως, το πλέον πιθανό είναι αν ληφθεί τελικά μια τέτοια απόφαση-έγκριση για εθνικές εκλογές , αυτή να ανακοινωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα