Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα όρια του έφτασε το σύστημα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες εντός των επόμενων 20 ημερών αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές έχουν φθάσει στα όριά του.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σαφείς οδηγίες στα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα στη λήψη μιας σειρά μέτρων που σκοπό θα έχουν να επιλύσουν το πρόβλημα στέγασης των προσφύγων τόσο στην Ειδομένη, όσο και σε κέντρα διαμονής, όπως του Πειραιά και του Ελληνικού που δεν πληρούν ορισμένες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό οι πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι περίπου 48.000, ενώ οι πρόσφυγες και μετανάστες σε Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο και Καστελόριζο αριθμούν μόλις μερικές εκατοντάδες, ενώ στη Λέσβο διαμένουν 1.383 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό ανακοίνωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εντατικοποίηση της ενημέρωσης των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ειδομένη, με τελικό σκοπό να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας προχωρά η κυβέρνηση.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοσκοπιανά σύνορα επιβιώνουν μέσα σε ένα βούρκο ενώ από χθες ισχυροί βόρειοι άνεμοι σαρώνουν την πεδινή περιοχή σηκώνοντας στην κυριολεξία τα αντίσκηνα στον αέρα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη σχέδιο νόμου, το οποίο θα διευθετεί όλα τα νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας.

Πέραν αυτών, στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίσθηκε η ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες νέες υποχρεώσεις. Ετσι, η υπηρεσία πρώτης υποδοχής αναβαθμίζεται σε γενική γραμματεία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα